Dosya Yükleniyor. Lütfen Bekleyiniz...



Facebook
Twitter
Başa Dön
  • Anasayfa >
  • 17. Kadın Girişimci Buluşması Denizli’de yapıldı

17. Kadın Girişimci Buluşması Denizli’de yapıldı

16 Mart 2012 , Cuma 08:56
17. Kadın Girişimci Buluşması Denizli’de yapıldı

Garanti Bankası ve Türkiye Kadın Girişimciler Derneği’nin (KAGİDER) işbirliğiyle gerçekleştirilen 17. Kadın Girişimci Buluşması, 15 Mart Perşembe günü Denizli’de yapıldı. Kadın girişimcilerin yoğun ilgi gösterdiği buluşmada, “İşimi Nasıl Büyütürüm?” konusu ele alındı. Toplantının ilk oturumunda; satış ve müşteri ilişkileri, insan kaynakları ve yönetim konuları ele alınarak, Garanti Bankası’nın kadın girişimcilere yaklaşımı anlatıldı. İkinci oturum ise KOSGEB destekleri hakkındaki bilgilendirmeyla başladı. Ardından, “Girişimciler İçin Başarının Anahtarları” sunumu ve bir girişimcinin kendi hikayesini paylaştığı sohbetle sona erdi.

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Nafiz Karadere, “Garanti Bankası olarak, desteklenen ve güçlenen kadın girişimciliğinin, yadsınamayacak ekonomik kalkınma, büyüme ve verimlilik artışının yanı sıra, işsizlik ve yoksulluğun azalmasına da katkıda bulunduğunu biliyoruz. Günümüzde artık devlet, kamu kurumları, özel sektör ve sivil toplum kuruluşları, kadınlarımızın bu konudaki çalışmalarına daha etkin destek veriyor. Kadın girişimcilerimiz, onları motive edecek çok başarılı rol modellerine sahip. Finansal kaynak bulma, bilgiye kolayca ulaşma olanakları arttı.” dedi. Karadere konuşmasını, başvuruları 31 Mart’a kadar devam edecek “Türkiye’nin Kadın Girişimcisi” yarışmasının katılımcıları arasında, Denizlili kadınları da mutlaka görmek istediklerini ifade ederek tamamladı.

KAGİDER Yönetim Kurulu Başkanı Gülden Türktan ise “Şunu mutlulukla paylaşıyorum ki Denizli geçtiğimiz yıl Türkiye’nin Kadın Girişimcisi Yarışması’na en çok sayıda başvurunun geldiği kentlerden birisi oldu. Bu kentteki girişimcilik ve istihdam potansiyelini gururla izliyoruz. Çünkü KAGİDER modelinde kadının ekonomik güçlenmesi için girişimcilik ve istihdamın el ele ilerler.Profesyonel olarak çalışan kadının girişimcilik için gerekli sosyal ve finansal sermayeyi hazırlaması daha kolaydır. Hem girişimcilik hem de istihdam alanında kadına Fırsat Eşitliği sağlanması çok önemlidir. Bu görüşten hareketle KAGİDER olarak geliştirdiğimiz iş yaşamında Fırsat Eşitliği Modeli’ni geçtiğimiz hafta Birleşmiş Milletler Kadının Statüsü Komisyonu Toplantıları’nda sunduk ve ülkemiz için örnek olan bu modele büyük destek aldık. Garanti Bankası da eşitlik modeli projemize tabi olan örnek firmalardan birisidir. Bu modeli ülke ve sonra bölge geneline yaymayı hedefliyoruz. Kadın girişimcilerin, iş sahiplerinin bu süreçte önemli bir rolü olduğuna inanıyoruz.”dedi.

 



Yorum Yazın