Dosya Yükleniyor. Lütfen Bekleyiniz...



Facebook
Twitter
Başa Dön
  • Anasayfa >
  • 10. Kurumsal Sosyal Sorumluluk Zirvesi gerçekleşti

10. Kurumsal Sosyal Sorumluluk Zirvesi gerçekleşti

12 Aralık 2018 , Çarşamba 10:26
10. Kurumsal Sosyal Sorumluluk Zirvesi gerçekleşti

Türkiye Kurumsal Sosyal Sorumluluk Derneği, bu yıl BM Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri Çerçevesinde hayata geçen sosyal sorumluluk çözümlerini farklı sektörlerden paydaşlarla buluşturmak ve işbirlikleri oluşturmak temasıyla kurgulanan 10. Kurumsal Sosyal Sorumluluk Zirvesi’ni Ece Vahapoğlu’nun Moderatörlüğünde Dedeman İstanbul Otel’de gerçekleştirdi.

Çintemani’nin 3 Gözü Gibi Mükemmel Bir Uyum İçerisinde Yaşamak…
6 Aralık 2018 tarihinde Dedeman İstanbul Otel’de gerçekleşen ve gün boyunca devam eden Zirve’de, sürdürülebilir kalkınma hedefine ulaşmak için tasarlanan ve etkinlik alanında katılımcılarla buluşan projeler ödüllendirildi. Katılımcılar, proje standlarını ziyaret ederek, yeni iş fikirleri geliştirme ve iş birlikleri sağlama imkanı buldu. Kurumsal Sosyal Sorumluluk alanında faaliyet gösteren kişi ve kurumlardan büyük  ilgi gören Zirve’de, uzman isimler değerli bilgilerini katılımcılarla paylaştı. Açılış konuşmaları Türkiye Kurumsal Sosyal Sorumluluk Derneği Başkanı Serdar Dinler ve UPS Vakfı Uluslararası İnsani Tedarik Zinciri Direktörü Hans Peter tarafından gerçekleştirilirken, Dernek Baskanı Serdar Dinler’in Uygur Türklerinden bu yana kullanılan sanatsal motif Çintemaninin “Gönül gözü, Akıl gözü, Dünya gözü” şeklindeki felsefi anlamını sürdürülebilirlik kavramı çerçevesinde ele aldığı konuşması katılımcılardan büyük beğeni topladı.
Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerine Gerçekleştirmenin Yolu Sorumluluk Almaktan Geçiyor!
Açılış konuşmalarının ardından ise İşitme Engelliler Eğitim Faaliyetleri Derneği Başkanı Ebru Akça, İşitme Engellilerin toplum içerisinde yaşadıkları olumsuzluklar ve dernek faaliyetleri hakkında bir konuşma yaptı. Programın CSR Talks bölümünde ise: İşitme Engelliler Eğitim Faaliyetleri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Nilay Küçük,  Limak Uludağ Elektrik Genel Müdür’ü Ali Erman Aytaç,  Teknoloji ve İnsan Kolejleri CEO’su Zeynep Dereli, Otokoç Otomotiv Araç Kiralama Direktörü Sabri Çimen ve UNDP Türkiye İletişim Koordinatörü Faik Uyanık ’Kurumsal Sosyal Sorumluluk ve Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri’’ kavramları çerçevesinde hazırlanan konuşmalarını gerçekleştirdi. Uyanık Yaptığı Konuşmasında “BM Tarafından belirlenen 17 Küresel Hedef çerçevesinde “ Aşırı yoksulluğu sona erdirmek, Eşitsizlik ve adaletsizlik ile mücadele, İklim değişikliğini düzeltme “ konularında başarı sağlayabilmek için tüm kişi ve kuruluşların sorumluluk alması gerektiğinin altını çizdi.

Kültürel Kodlar Toplumun Kadına Bakış Açısını Şekillendiriyor!
CSR Talks bölümünün ardından ise Zenna Kurumsal Marka Yönetimi Araştırmaları ve Danışmanlığı Şirketi Kurucusu Nuran Aksu, Impat2030 Bölge Sesi Arzu Demirel, Türkiye Kurumsal Sosyal Sorumluluk Derneği Başkan Yardımcısı Fatma Çelenk ve BrandMap Marka Danışmanı ve Genel Yayın Yönetmeni Bülent Fidan izleyicilere kapsamlı bilgilendirmelerde bulundu. “ Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri ve Kadın “ teması ile gerçekleştirdiği sunumda kadının toplumdaki yerini çok farklı metaforlarla ele alan Dernek Başkan Yardımcısı Fatma Çelenk “Günümüz iş ve sosyal hayatını şekillendiren kültürel kodların toplumun kadına bakış açısında belirleyici bir rol oynadığına dair bilgileri çarpıcı rakam ve örnekler eşliğinde açıkladı.”


Şirketlerde Kurumsal Sorumluluk Henüz Hammadde ve Üretim Aşamasında Başlıyor!
Programın son konuşmacısı olarak sahne alan İtibar Yönetimi Danışmanı Salim Kadıbeşegil’in “Yeni Nesil Kurumsal Sosyal Sorumluluk’’ başlıklı konuşması katılımcılardan büyük ilgi gördü. Kurumsal İtibar Kavramı konusunda ülkenin önde gelen isimlerinden olan Kadıbeşegil “ Şirketlerin henüz üretim aşamasında çevreye zarar vermemek, çocuk işçi çalıştırmamak ve etik ticaret yapmak gibi sorumlulukları bulunduğunu, bu aşamaların göz ardı edilerek yalnızca karlılığın bir sonucu olarak hayata geçen sosyal sorumluluk projelerinin dünyaya değer katmak ve samimiyet konusunda sorgulanması gerektiğini” vurguladı.

Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerine Değer Katan Şirketler Plaketle Onurlandırıldı…
Uzman isimlerin paylaşımlarının sona ermesinin ardından ise Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerine katkı sağlayan şirketlere, eğitim kurumlarına ve sivil toplum örgütlerine değer plaketlerinin sunulduğu Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri Akademi Ödülleri törenine geçildi.
Kurumsal Sosyal Sorumluluk Zirvesi 10. yılında değer plaketi sunulan kurumlar ise şu şekilde oluştu;
Şirketler
• Anadolu Efes, Gelecek Tarımda: Akıllı Tarım Projesi, Hedef 2: Açlığa Son,
• Coca Cola,  Geleceğin Tarımı Projesi, Hedef 13: İklim Eylemi
• Coca Cola,  Kız Kardeşim Projesi, Hedef 5: Toplumsal Cinsiyet Eşitliği
• Limak Uludağ Elektrik, Yeşil Dönüşüm Ormanları Projesi,  Hedef 15: Karasal Yaşam
• Pegasus,  Yarınlara Uçuyoruz Projesi, Hedef 17: Hedefler İçin Ortaklıklar,
• Sabiha Gökçen Havalimanı, Hayvanlar ve Biz- Hayat ve Biz Projesi,  Hedef 10: Eşitsizliklerin Azaltılması
• İpragaz, Isı Geri Kazanım Projesi, Hedef  12: Sorumlu Tüketim ve Üretim
• Avis Türkiye, Aynı Dili Konuşuyoruz Projesi, Hedef 10: Eşitsizliklerin Azaltılması
Eğitim Kurumları
• ENKA Okulları, Sürdürülebilir Kampüs Programı, Hedef 4: Nitelikli Eğitim
• İstanbul Gedik Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler ve Sosyal Bilimler Fakültesi Uluslararası Ticaret Bölümü ve AISEC Istanbul, Women in Powers Projesi, Hedef 5 : Toplumsal Cinsiyet Eşitliği
• Koç Üniversitesi, Anadolu Bursiyerleri Programı, Hedef 10: Eşitsizliklerin Azaltılması
Sivil Toplum Kuruluşları
• Nirengi Derneği,  Çok Geç Olmadan Dur De Projesi, 5. Hedef olan Toplumsal Cinsiyet Eşitliği
• İşitme Engeliler Eğitim Faaliyetleri Derneği,  İşitme Engellilerde İletişim Eşitsizliğinin Çözümü Projesi, Hedef 10: Eşitsizliklerin Azaltılması



Yorum Yazın